Retreats

About Life Retreat

Het About Life Retreat is een kostbaar geschenk ván jezelf áán jezelf. Je stapt even helemaal uit het dagelijks leven om diep bij jezelf in te checken. Geen telefoon, geen horloge, geen tijd, geen afleiding, geen gurus, geen trainers, geen bullsh*t. Alleen jij, in volledige vertraging, op dit moment, in de natuur, die samen met een klein aantal toegewijde mensen het innerlijke ‘zelf’ navigeert.

Ontdek ons retreat 

De bouwstenen van onze impact

Met bullsh*t bedoelen we twee dingen. Allereerst zijn onze programma’s down-to-earth. Je zal ons niet op vaagheid of zweverigheid betrappen. We gaan aan het werk, in het hier en nu. En wanneer jij je daaraan overgeeft, garanderen wij jou een enorme impact. Daarnaast bedoelen we met bullsh*t alle verhalen die jij over jezelf vertelt, alle bewuste en onbewuste overtuigingen, beperkende gedachten, angsten en zelfs trauma. De kracht van onze programma’s zit hem in het feit dat we volledig voorbij gaan aan al deze bullsh*t en jou naar je kern laten bewegen. Eenmaal daar geweest, is het makkelijker de bullsh*t aan te kijken, als dat überhaupt nog nodig is.

Met No Gurus bedoelen we twee dingen. Enerzijds zijn wij van About Life Retreats op geen enkele wijze anders dan de deelnemers. Wij zijn net zo goed ‘mens’ als eenieder, met alle struggles die daarbij horen. Ja, wij zijn bekend met krachtige technieken om het leven rustiger te kunnen navigeren, maar het is niet zo dat wij ‘er zijn’ en ‘alles weten’. Vanuit dat perspectief komt ook de tweede betekenis van No Gurus: wij kunnen jou niks leren, dat kan alleen jijzelf. Alle antwoorden zitten al in jou. Wij hebben zeer zorgvuldige programma’s samengesteld om jou in staat te stellen naar jouw kern te gaan, waar je antwoorden zult vinden. Jij ben jouw Guru.

Onze uitgebreide (persoonlijke) ervaring met uiteenlopende therapieën, coaching stijlen, ademwerk, koudetrainingen, systemisch werk, plantmedicijnen en (cognitieve) leiderschapsprogramma’s stellen ons in staat om snel en doeltreffend patronen te doorzien en mensen te helpen in het zetten van hun eigen stappen. Het stelt ons ook in staat om in het moment snel aanpassingen te doen in onze programma’s op basis van zich aandient bij een deelnemer/deelnemers.

Met de impact die onze programma’s bieden komt ook een verantwoordelijkheid. Impact betekent namelijk niet ‘een oplossing’. Impact betekent dat jij jouw antwoorden zult vinden. Maar je zal er daarna écht iets mee moeten doen. Dat gaat met ups & downs. Met lichtere, maar ook donkerdere dagen, met vallen en opstaan. Wij blijven beschikbaar en bereikbaar voor een klankbord en support! Voor langdurigere begeleiding zijn onze 1 op 1 trajecten beschikbaar.

Onze drijfveer is de impact voor jou. Échte impact volgt alleen maar op écht contact. Daarom leren wij elkaar eerst kennen, voordat je deelneemt aan onze programma’s. Op deze manier kan vertrouwen groeien, waardoor jij je makkelijker zult overgeven aan jezelf en het programma. Dit contact blijft er ook nadien. Wij zijn bereikbaar voor vragen en support. Onze support binnen 14 dagen na jouw programma is inbegrepen. Maar ook daarna zijn onze 1 op 1 coaching sessies en trajecten beschikbaar. Daarnaast kunnen wij indien nodig en gewenst verwijzen naar diverse topspecialisten in uiteenlopende werkgebieden in ons netwerk.

Wij beschikken over een uitgebreid netwerk van No Guru en No Bullsh*t specialisten die jouw verder kunnen helpen op jouw pad. Wil je hier meer over weten, neem dan contact met ons op.

About Life Retreats beschikt over een eigen privé retreat centre: Boutique Retreat Centre De Aardborst. Deze waanzinnige en unieke plek stelt ons in staat de enorme impact te leveren waar About Life Retreats bekend om staat. Ook stelt het ons in staat om extreem flexibel te zijn en telkens weer nieuwe elementen te ontwikkelen en faciliteiten te bouwen. Er zijn geen beperkingen om telkens weer de grenzen van onze impact te verleggen.

Als deelnemer zul je het ons vaker horen zeggen…: wij mensen zijn natuur. Natuur is niet iets ‘buiten ons’. Het zit in ons. Boutique Retreat Centre De Aardborst ligt midden in de bossen waar de lucht nog vers is, met een natuurlijk vennetje, een natuurlijke zwemvijver, een open én een overdekte vuurplaats. Alle elementen (letterlijk) om jou te helpen jezelf opnieuw te verbinden met jouw natuur. 

Let's go beyond the bullsh*t... Your bullsh*'t... Let's meet you.

Video afspelen

Deelname proces

01

Datum kiezen

Bekijk onze agenda en kies het geplande retreat dat jouw voorkeur heeft. Het is helaas mogelijk dat de beschikbaarheid in onze agenda niet geheel actueel is. 

02

Kennismaking

Je ontvangt een e-mail waarin je jouw online kennismakingsgesprek inplant. Het is fijn en belangrijk elkaar te leren kennen. Ook bespreken we jouw fysieke en mentale gesteldheid.

03

Betaling

Je ontvangt een e-mail met daarin een betaallink voor de (aan)betaling en een toelichting daarop. Jouw deelname wordt bevestigd na ontvangst van jouw (aan)betaling. 

04

Voorbereiding

Voorafgaand aan jouw deelname zul je nog informatie ontvangen met daarin een briefing waarin jij alle informatie krijgt die je nodig hebt om je goed voor te bereiden op jouw deelname.

05

support

Ook ná jouw deelname zul je e-mails van ons ontvangen met support, tips & tricks om jou zo goed mogelijk te blijven ondersteunen en te stimuleren ‘in beweging’ te blijven. 

Aankomende About Life Retreats

Kosten

Wat beloven wij?

Deelname aan het About Life retreat kost € 1.500,- excl. BTW / € 1.815,- incl. BTW. Het is mogelijk om privé en zakelijk te boeken. Daarvoor beloven wij:

Wij beloven jou een ervaring met impact die zijn gelijke niet kent.

Wij beloven dat het soms comfortabel zal zijn, en vaak ook oncomfortabel. Daarbij beloven wij ook, dat wanneer jij je hieraan overgeeft, jij op een krachtige manier kennis zult maken met jouw kern, waarop je altijd zult kunnen teruggrijpen.

Wij beloven jou dat je gaat snappen wat het betekent dat álle antwoorden al in jou zitten, dat jij álles al weet. En van daaruit beloven wij jou een ervaring waarin jij gaat begrijpen wat het is, om échte verantwoordelijkheid te nemen voor jouw leven en alles wat daarin gebeurt.

Wij beloven jou dat jij zult ervaren dat er een tijd vóór jouw About Life Retreat is en een tijd erná. Je zal een ‘click’ gevonden hebben in jezelf. Tegelijkertijd beloven wij dat dit géén quick fix is en dat alles gegarandeerd weer zal worden hoe het was, als jij niet in beweging komt en blijft.

Wij beloven dat je nieuwe broeders en zusters zult hebben ná deze ervaring. Er groeit een onvoorstelbaar vertrouwen in jezelf en in elkaar, omdat we deze reis naar en door ons ‘voelen’ samen maken, van ultiem verdriet en rouw, tot lachen, gieren en brullen om de grootste lol toe. Want wij beloven dat er vooral ook veel gelachen gaat worden.

Wij beloven jou dat je gaat begrijpen wat écht sterk zijn is zodat jij je nooit meer groot hoeft te houden. Echt sterk zijn kan je alleen zelf doen, maar het is onmogelijk dit alleen te doen. Daarom beloven wij onze support, ook ná jouw deelname.

Deelnemen? Bekijk onze agenda en kies het geplande retreat dat jouw voorkeur heeft.

Reviews

Kind Words

Over nick en elroy

About Life is ontstaan uit een samenkomen én samenwerking tussen 2 oprichters met ontzettend contrasterende maar tóch verrassend complementaire achtergronden en een duidelijke gemeenschappelijke visie!  

FAQ

Frequently
asked questions

Dit zijn de belangrijkste veelgestelde vragen over onze retreats.

 • Klik op de knop ‘deelnemen’ bij het gewenste retreat en vul jouw gegevens in.
 • Je ontvangt een e-mail voor het inplannen van een online kennismakingsgesprek. We leren we elkaar beter kennen, bekijken met elkaar of er fysieke en/of mentale zaken zijn waar we wellicht rekening mee moeten houden en controleren de actuele beschikbaarheid.  
 • Wanneer je na het kennismakingsgesprek besluit te willen deelnemen zetten we een beschikbare plek voor jou in optie, in afwachting van jouw aanbetaling of betaling. Bij een aanbetaling is jouw plek formeel gereserveerd in afwachting van de betaling van het restantbedrag enkele weken voor de start van jouw programma. Bij betaling in 1 keer  is jouw deelname direct definitief.  

De website geeft beschikbaarheid aan per gepland retreat. Het kan echter zo zijn, dat de laatste plekken inmiddels vergeven zijn terwijl dit nog niet is bijgewerkt op de site. Dit heeft te maken met het aanmeldproces, dat in stappen verloopt (bekijk hiervoor het deelname proces die je kan vinden op deze pagina). Na het online kennismakingsgesprek ontvang je een betaallink waarmee je de aanbetaling (indien mogelijk) of de gehele betaling kunt voldoen. In het geval van een aanbetaling is jouw plek formeel gereserveerd nadat wij jouw aanbetaling hebben ontvangen, maar is jouw deelname nog niet definitief. Jouw deelname wordt definitief na ontvangst van de betaling van het restantbedrag. Bij betaling in 1 keer, is jouw deelname direct definitief. 

Jazeker! Deelname aan onze programma’s moet voor jou goed voelen en een absolute ‘ja’ zijn. Mocht dat op een of andere manier (nog) niet zo zijn, dan kan je uiteraard af zien van deelname. Wellicht dat het in de nabije toekomst beter past.

 • Als je na het kennismakingsgesprek besluit deel te nemen, ontvang je van ons een e-mail met daarin een betaallink.  
 • Wanneer het programma waarin je wil deelnemen meer dan 6 weken in de toekomst ligt, bestaat voor jou de mogelijkheid om allereerst een aanbetaling te doen van € 500,- exclusief BTW. Daarna ontvang je 6 weken voor aanvang een e-mail met een betaallink voor het restantbedrag.  
 • Wanneer het programma waarin je wil deelnemen minder dan 6 weken in de toekomst ligt, dan heb je enkel de mogelijkheid het deelnamebedrag in 1 keer te betalen. 
 • Wanneer je een About Life Gift Card wil verzilveren, dan kan je dat bij de Check-Out aangeven en jouw unieke code invullen. Daarbij is het enkel mogelijk om in 1 keer te betalen.  
 • Wanneer je jouw deelname tot 6 weken voorafgaand aan de datum van deelname annuleert, zijn de annuleringskosten € 500,- exclusief BTW.* Wanneer je tot dan toe alleen de aanbetaling hebt voldaan, zijn er geen extra kosten verschuldigd. Wanneer je op dat moment al het gehele deelnamebedrag hebt betaald, betalen wij het meerdere boven € 500,- exclusief BTW aan je terug.  
 • Wanneer je jouw deelname tot 3 weken voorafgaand aan de datum van deelname annuleert, zijn de annuleringskosten € 1.000,- exclusief BTW.* Wij betalen het verschil tussen jouw deelnamebedrag excl. BTW en de annuleringskosten van € 1.000,- aan je terug. 
 • Wanneer je jouw deelname binnen 3 weken voorafgaand aan de datum van deelname annuleert vindt er geen restitutie plaats.* 
 • * Let op: Bovenstaande is alleen van toepassing als er niet tijdig een vervanger wordt gevonden voor jouw vrijgekomen plek. Wij zullen namelijk op zoek gaan naar een nieuwe deelnemer voor deze plek. En uiteraard kan ook jijzelf een nieuwe deelnemer aandragen. Mocht dit tijdig lukken, en deze vervangende deelnemer heeft het deelnamebedrag aan ons overgemaakt, dan zullen wij het door jou aan ons betaalde bedrag volledig terugstorten.