FAQ

Frequently asked questions

Hier vind je antwoorden op de meest voorkomende vragen. Als jouw vraag hier niet wordt beantwoord, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Ontdek veelgestelde vragen

FAQ

Retreats

 • Klik op de knop ‘deelnemen’ bij het gewenste retreat en vul jouw gegevens in.
 • Je ontvangt een e-mail voor het inplannen van een online kennismakingsgesprek. We leren we elkaar beter kennen, bekijken met elkaar of er fysieke en/of mentale zaken zijn waar we wellicht rekening mee moeten houden en controleren de actuele beschikbaarheid.  
 • Wanneer je na het kennismakingsgesprek besluit te willen deelnemen zetten we een beschikbare plek voor jou in optie, in afwachting van jouw aanbetaling of betaling. Bij een aanbetaling is jouw plek formeel gereserveerd in afwachting van de betaling van het restantbedrag enkele weken voor de start van jouw programma. Bij betaling in 1 keer  is jouw deelname direct definitief.  

De website geeft beschikbaarheid aan per gepland retreat. Het kan echter zo zijn, dat de laatste plekken inmiddels vergeven zijn terwijl dit nog niet is bijgewerkt op de site. Dit heeft te maken met het aanmeldproces, dat in stappen verloopt (bekijk hiervoor het deelname proces die je kan vinden op deze pagina). Na het online kennismakingsgesprek ontvang je een betaallink waarmee je de aanbetaling (indien mogelijk) of de gehele betaling kunt voldoen. In het geval van een aanbetaling is jouw plek formeel gereserveerd nadat wij jouw aanbetaling hebben ontvangen, maar is jouw deelname nog niet definitief. Jouw deelname wordt definitief na ontvangst van de betaling van het restantbedrag. Bij betaling in 1 keer, is jouw deelname direct definitief. 

Jazeker! Deelname aan onze programma’s moet voor jou goed voelen en een absolute ‘ja’ zijn. Mocht dat op een of andere manier (nog) niet zo zijn, dan kan je uiteraard af zien van deelname. Wellicht dat het in de nabije toekomst beter past.

 • Als je na het kennismakingsgesprek besluit deel te nemen, ontvang je van ons een e-mail met daarin een betaallink.  
 • Wanneer het programma waarin je wil deelnemen meer dan 6 weken in de toekomst ligt, bestaat voor jou de mogelijkheid om allereerst een aanbetaling te doen van € 500,- exclusief BTW. Daarna ontvang je 6 weken voor aanvang een e-mail met een betaallink voor het restantbedrag.  
 • Wanneer het programma waarin je wil deelnemen minder dan 6 weken in de toekomst ligt, dan heb je enkel de mogelijkheid het deelnamebedrag in 1 keer te betalen. 
 • Wanneer je een About Life Gift Card wil verzilveren, dan kan je dat bij de Check-Out aangeven en jouw unieke code invullen. Daarbij is het enkel mogelijk om in 1 keer te betalen.  
 • Wanneer je jouw deelname tot 6 weken voorafgaand aan de datum van deelname annuleert, zijn de annuleringskosten € 500,- exclusief BTW.* Wanneer je tot dan toe alleen de aanbetaling hebt voldaan, zijn er geen extra kosten verschuldigd. Wanneer je op dat moment al het gehele deelnamebedrag hebt betaald, betalen wij het meerdere boven € 500,- exclusief BTW aan je terug.  
 • Wanneer je jouw deelname tot 3 weken voorafgaand aan de datum van deelname annuleert, zijn de annuleringskosten € 1.000,- exclusief BTW.* Wij betalen het verschil tussen jouw deelnamebedrag excl. BTW en de annuleringskosten van € 1.000,- aan je terug. 
 • Wanneer je jouw deelname binnen 3 weken voorafgaand aan de datum van deelname annuleert vindt er geen restitutie plaats.* 
 • * Let op: Bovenstaande is alleen van toepassing als er niet tijdig een vervanger wordt gevonden voor jouw vrijgekomen plek. Wij zullen namelijk op zoek gaan naar een nieuwe deelnemer voor deze plek. En uiteraard kan ook jijzelf een nieuwe deelnemer aandragen. Mocht dit tijdig lukken, en deze vervangende deelnemer heeft het deelnamebedrag aan ons overgemaakt, dan zullen wij het door jou aan ons betaalde bedrag volledig terugstorten.

Als uitgangspunt is het onze ervaring, dat apart van elkaar deelnemen altijd beter is. Dit zorgt ervoor dat je er zeker van bent dat volledig met jezelf bezig bent en er geen bekende of onzichtbare patronen tussen jullie de kop op kunnen steken. Het mooie is, dat wanneer je uiteindelijk beide dit proces doorlopen hebt, je met elkaar kunt uitwisselen over je geheel eigen ervaring. Je zult zien dat dit ongelofelijk verbindend werkt. 

 • De Friends Card heb je van een iemand gekregen die jou het gunt om de kracht van een About Life Retreat te ervaren. Dit is wat een Friends Card voor jou kan doen:  
 • De Friends Card die jij ontvangen hebt bevat een unieke code. Wanneer jij hebt besloten deel te nemen aan een About Life Retreat en naar de betaalpagina gaat kan je deze code daar invullen waardoor een korting van € 100,- excl. BTW wordt toegepast. 
 • Heb je een Friends Card ontvangen zónder unieke code? Dan is dit een oudere kaart, uitgegeven voordat wij onze nieuwe geautomatiseerde site gereed hadden. Stuur ons in dat geval even een e-mail (klikbaar), waarin je aangeeft van wie jij deze kaart gekregen hebt. Dan sturen wij jouw als reactie op jouw mail een unieke code toe, die jij kunt gebruiken wanneer jij hebt besloten deel te nemen aan een About Life Retreat en naar de betaalpagina gaat. Deze code kan je daar invullen waardoor een korting van € 100,- excl. BTW wordt toegepast. 

Een About Life Friends Card is 5 jaar geldig. Dat betekent dus, dat de unieke code op jouw Friends Card tot 5 jaar na uitgifte te gebruiken is bij de check-out pagina bij aankoop van deelname aan een About Life Retreat. De korting van € 100,- exclusief BTW wordt dan automatisch verwerkt.  

Geen zorgen, wij plannen continue nieuwe edities. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief onder aan deze pagina en dan houden we je als eerste op de hoogte als er nieuwe datums beschikbaar zijn. De wachttijd kan een aantal weken of maanden zijn, maar we beloven dat het het wachten waard zal zijn! In die wachtperiode kan je wellicht al eens deelnemen aan een van onze About Life Events? Dit zijn impactvolle ervaringen die jouw al kennis laten maken met de impact van About Life Retreats.  

Uiteraard kan dat. Met About Life Events bieden we betaalbare en impactvolle experiences aan, die jou een mooie voorproef geven van wat een meerdaags retreat jou kan bieden. Kijk hier eens of er een Event bij zit dat bij jou zou passen.  

Je krijgt van ons altijd direct na het invullen een mail voor het inplannen van een online kennismakingsgesprek. Heb je deze niet ontvangen? Controleer dan eerst je spambox. Zit onze e-mail daar niet in, dan gaat er iets niet goed. Zou je zo snel mogelijk contact met ons op willen nemen? 

Jazeker! Onze cateraar is werkelijk van alle markten thuis. Met elke dieetwens en -eis kan rekening gehouden worden. Voorafgaand aan jouw deelname ontvang je van ons een e-mail met daarin een briefing, waarin je wordt gevraagd eventuele dieetwensen en -eisen aan ons door te geven. 

Helaas, wanneer je zwanger bent, is het om diverse redenen niet mogelijk om deel te nemen aan een About Life Retreat. Maar neem toch even contact met ons op, mocht je écht interesse hebben. Onze retreats zijn gewoonlijk weken tot maanden vooruit volgeboekt. Dus wellicht is het verstandig alvast te kijken wanneer jij ná jouw bevalling zou kunnen deelenemen, zodat je daarna niet lang meer hoeft te wachten.

 • Uiteraard bestaan er fysieke of mentale klachten die het verhinderen om aan ons About Life Retreat mee te kunnen doen. Maar in de meeste gevallen het is wél mogelijk om deel te nemen, wanneer wij er rekening mee kunnen houden. Het is altijd van belang om deze klachten met elkaar te bespreken.  
 • Wanneer je wil deelnemen plannen we allereerst een online kennismakingsgesprek. In de e-mail die daarvoor ontvangt, vragen wij je om onze Well-being Check door te nemen. Dit is een overzichtje met fysieke en mentale klachten waar we in ieder geval van af moeten weten. En waarvoor we, na dit in het online kennismakingsgesprek met jou besproken te hebben, eventueel een aanpassing moeten doen in het programma zodat deelname voor jou gewoon mogelijk. In een enkel geval kan het alsnog zo zijn, dat deelname toch niet mogelijk is.  

De kracht van onze locatie is dat het midden in de natuur gelegen is. De buitenwereld bestaat hier even niet. Dat betekent ook dat de bereikbaarheid met het OV niet optimaal is. Het dichtstbijzijnde treinstation is Geldrop. Vanaf daar kan je de bus nemen en het laatste stukje (20 minuten) lopen. Ideaal is het dus niet, maar het kan wel. Neem anders even contact met ons op, wellicht kunnen we je ophalen. 

FAQ

Events

 • Uiteraard bestaan er fysieke of mentale klachten die het verhinderen om aan onze About Life Events mee te kunnen doen. Maar in de meeste gevallen het is wél mogelijk om deel te nemen, wanneer wij er rekening mee kunnen houden. Het is altijd van belang om deze klachten met ons te bespreken.  
 • Wanneer je wil deelnemen en jouw tickets op deze pagina koopt, wordt jou gevraagd onze Well-Being Check door te nemen. Dit is een overzichtje met fysieke en mentale klachten waar we in ieder geval van af moeten weten wanneer jij deze hebt. Wanneer je geen van deze klachten hebt, bevestig je dat voor de aankoop. Wanneer er wel sprake is van 1 of meer van deze klachten, neem dan contact met ons op. We kunnen eventueel een aanpassing doen in het programma zodat deelname voor jou gewoon mogelijk. In een enkel geval kan het alsnog zo zijn, dat deelname toch niet mogelijk is. Wanneer je voor meerdere personen een ticket koopt, bevestig jij namens de overige deelnemers dat de Well-being Check geen bijzonderheden voor hen oplevert. 

Jazeker kan dat. Via deze site koop je jouw tickets voor jezelf en ook voor jouw vrienden of familie. Vergeet dan niet om ook alle gegevens van je vrienden of familie in te vullen in het formulier dat na de check-out pagina verschijnt. 

 • Voor de About Life Breathing Experience raden we aan om lekker loszittende kleding te dragen, eventueel in ‘laagjes’ zodat je je makkelijk kunt aanpassen aan de temperatuur.  
 • Datzelfde geldt voor onze Breath & Cold Exposure Experience, maar draag bij voorkeur bij aankomst je badkleding al onder je loszittende kleding. Vergeet niet slippers en een badlaken mee te nemen. 

Jazeker kan dat! We vertellen je in onze Events alles wat noodzakelijk, nuttig en fijn is om te weten en begeleiden je zorgvuldig en vakkundig, zodat jij het meest uit deze ervaring zult halen.  

Het kan zo zijn dat jij jouw deelname moet annuleren. Helaas is het bij Events niet mogelijk om het deelnamebedrag terug te betalen. Wél is het mogelijk dat jij iemand anders deel laat nemen in jouw plaats. Laat het ons in dat geval even weten, zodat wij weten wie wij mogen ontvangen en wij diegene de Well-being Check toe kunnen sturen.  

Wanneer jij hebt besloten deel te nemen aan een Event en naar de betaalpagina gaat kan je de unieke code op jouw cadeaubon daar invullen. De cadeaubon wordt daarmee direct verwerkt, waardoor het te betalen bedrag NIHIL wordt. Klik op betalen om de verwerking af te ronden. Je ontvangt daarna een e-mail ter bevestiging van jouw deelname.

De kracht van onze locatie is dat het midden in de natuur gelegen is. De buitenwereld bestaat hier even niet. Dat betekent ook dat de bereikbaarheid met het OV niet optimaal is. Het dichtstbijzijnde treinstation is Geldrop. Vanaf daar kan je de bus nemen en het laatste stukje (20 minuten) lopen. Ideaal is het dus niet, maar het kan wel. Neem anders even contact met ons op, wellicht kunnen we je ophalen. 

FAQ

Shop

Een About Life Gift Card is tot en met 365 dagen ná uitgiftedatum te gebruiken. Dat betekent dus dat het About Life Retreat of Event dat binnen die termijn geboekt wordt, een aanvangsdatum kan hebben buiten die termijn van 365 dagen. 

De programma’s van About Life Retreats zijn continue aan verandering onderhevig. We blijven ons ontwikkelen en verbeteren. Dat betekent dus dat wij blijven investeren. Het programma van nu is niet gelijk aan het programma over een jaar. Daarnaast wordt helaas alles in rap tempo duurder, waardoor we de prijs niet langer dan een jaar kunnen handhaven.  

FAQ

Business

Onze business programma’s worden altijd op maat gemaakt om optimaal aan te sluiten bij de wensen en doelstellingen van elk bedrijf. Dat betekent dat ook onze prijzen afhankelijk zijn van de samenstelling van elk programma. Graag bespreken wij de wensen en mogelijkheden samen met onze opdrachtgevers, om zo tot échte impact te komen. Tijdens of kort ná zo’n bespreking zullen wij een prijsindicatie en offerte kunnen geven.

De maximale groepsgrootte voor een About Life Business Programma is 30 personen. Bij deze groepsgrootte garanderen wij nog steeds échte impact. Het is echter altijd zo, dat de impact toeneemt naarmate de groep kleiner wordt. Wij adviseren dan ook om een groep samen te stellen van 8 tot maximaal 16 personen, en indien nodig een groter groep op te delen. Met toenemende aandacht ontstaat ook toenemende impact. Graag bespreken wij hoe we dit met en voor jullie gaan realiseren!

Dit is zéker mogelijk. Graag gaan we met jullie in gesprek om de wensen en mogelijkheden te bespreken. De locatie zelf kent 8 luxe slaapplekken en op enkele honderden meters van Landgoed De Aardborst zijn twee mooie Bed & Breakfasts gelegen, zodat voldoende slaapplekken gegarandeerd kunnen worden.

Nee, wij werken niet met vaste onderdelen. Het scala aan oefeningen en ervaringen waarmee wij werken is eindeloos. Evenals de mogelijkheden en faciliteiten die aanwezig zijn (indoor en outdoor) op en rondom ons eigen Landgoed De Aardborst. Dit stelt ons in staat om werkelijk voor elke doelgroep en elke doelstelling of wens een optimaal programma samen te stellen, dat de beoogde impact garandeert. Onze creativiteit kent daarbij geen grenzen. Een belangrijke kern van onze programma’s is altijd om van het denken naar het voelen te bewegen. Daarbij maakt het niet uit of de deelnemers in een groep al bekend zijn met persoonlijke ontwikkeling, of dat ze daar nog geen kennis mee gemaakt hebben. Wij vinden altijd een prachtige manier om op een laagdrempelige én ontzettend leuke en gezellige manier de beoogde impact te realiseren.