Leer ons kennen

Over Nick & Elroy

About Life Retreats is ontstaan uit een samenkomen én samenwerking tussen 2 oprichters, Nick Verouden en Elroy Lemmens, met ontzettend contrasterende maar tóch verrassend complementaire achtergronden en een duidelijke gemeenschappelijke visie! 

Leer ons kennen

Nick Verouden

Sinds het begin van zijn professionele carrière is Nick Verouden (1981) actief (geweest) in de (bedrijfs)vastgoedbranche. Nick heeft directiefuncties bekleed en is ondernemer in twee afzonderlijke bedrijven, waarvan één familiebedrijf. Het leven in dit veeleisende en turbulente bestaan, het weten welke opofferingen nodig zijn om in die wereld te slagen en het ervaren van de vele interpretaties van wat ‘leiderschap’ zou moeten zijn, vormde de drive van Nick om leiderschap te helpen transformeren.

In 2016 werd hij gedwongen op de ‘hard reset knop’ te drukken toen hij een opstand van lichaam en geest ervoer en gedwongen werd een ander pad te nemen. Deze turbulente reis, het vinden van richting, waarheid en vervulling, gevuld met eindeloze leerervaringen, heeft geleid naar een droom die hij werkelijkheid heeft gemaakt: het in realiseren van Boutique Retreat Centre De Aardborst. Een magische en unieke plek, begraven in de uitgestrekte bossen rondom Mierlo, waar een warme, chique maar comfortabele accommodatie, het toneel vormt voor de krachtigste programma’s en retreats, voornamelijk voor het inhouse retreat platform: About Life Retreats.

Elroy Lemmens

Elroy trad in 2012 in dienst bij de Nederlandse Krijgsmacht als pionier/verkenner binnen de Special Forces (Rode Baretten). Na zes jaar dienst kon hij zijn fascinatie voor de diverse mentale aspecten binnen de krijgsmacht niet meer negeren, met name omdat hij zag dat veel militairen en medewerkers in overige functies het Krijgsmacht verlieten doordat er geen oog was voor mentale gezondheid. Tegelijkertijd observeerde Elroy de rauwe kracht van de geest die menselijke prestaties naar ondenkbaar hoge niveaus kan duwen.

Hij begon zichzelf buiten de Krijgsmacht te ontwikkelen en startte zijn eigen coaching platform, terwijl hij zich binnen de Krijgsmacht tegelijkertijd opwierp om te pionieren met het ontwikkelen van de eerste interne programma’s. Deze programma’s kenden twee pijlers:

In de eerste plaats richtte hij zich op het innerlijke welzijn van de medewerkers binnen de Nederlandse Krijgsmacht. En in de tweede plaats op militaire mentale vaardigheden (MMV), waarbij hij de kracht van de geest gebruikte om capaciteiten, competenties en uithoudingsvermogen te verbeteren, zonder schade aan te richten.

Daarnaast ervaarde Elroy hoe belangrijk het is jezelf diep van binnen te leren kennen, te kunnen overleven, te presteren en een natuurlijk leider te zijn. Elroy bleef voortdurend zijn eigen persoonlijke vaardigheden, uithoudingsvermogen en grenzen uitbreiden en was finalist in de 2020-editie van Expeditie Robinson/Survivor.

Een voorbestemde samenwerking

Hoewel presteren in de top van het bedrijfsleven en presteren in de Krijgsmacht op voor de hand liggende manieren verschillend lijken, zijn ze in veel opzichten juist ongelooflijk vergelijkbaar. Je moet alert zijn, flexibel, in beweging, klaar om te handelen, 10 stappen vooruitdenken, aan de verwachtingen voldoen, moedig zijn en consequent alles geven. Om in onze snelle moderne omgevingen voorbij ‘overleven’ te gaan, en te bewegen naar écht voluit ‘leven’, zijn vaardigheden nodig die je niet kunt leren uit cursussen of boeken. Dit leer je alleen, door op zoek te gaan naar de antwoorden die je al altijd al had, diep in jezelf. De combinatie van de ervaringen in deze twee werelden zorgt voor een ongekende bron van inspiratie, kennis, kunde en drive!

De samenwerking werd geboren door het delen van complementaire visies op wat nodig is om een betekenisvol leven te leiden en authentiek leiderschap te bereiken. Hun zorg voor detail en een intense focus op het toevoegen van echte waarde voor mensen leidden tot het samenstellen van zorgvuldig opgebouwde programma’s en retreats die stuk voor stuk de sterke interne leider in mensen zullen aanspreken. Dit alles vindt plaats in een serene en veilige omgeving gecreëerd in ons eigen Boutique Retreat Centre De Aardborst, waarin innerlijke antwoorden zich laten zien. De basis voor de impact van About Life Retreats.

89615

Luisteren

Podcast

Af en toe nemen we een leuke en inspirerende podcast op. Mooie gesprekken van onszelf, met deelnemers in onze programma’s of andere interessante mensen. Check onze site regelmatig voor nieuwe podcasts en schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte blijven van nieuwe afleveringen. 

Ontmoet ons Team

About Life Retreats kan alleen maar impact leveren door de samenwerking van een fantastisch team. Onze gastvrouwen zorgen ervoor dat het onze gasten aan niets ontbreekt. Met oog voor detail is alles tot in de puntjes verzorgd. Vraag ze vooral als ze iets voor je kunnen doen. Als je wil, staan een knuffel of een fijn gesprekje ook op het menu. Een warm bad waarin onze deelnemers zich volledig kunnen focussen op het belangrijkste: zichzelf.

En waar hard gewerkt wordt moet ook goed gegeten worden. (Food by) Miriam draagt bij aan onze impact door onze catering te verzorgen op absoluut topniveau! Ze is bekend met vele internationale keukens en houdt moeiteloos rekening met elke speciale (dieet)wens. En niet te vergeten: ze werkt compleet biologisch!  

About Life Retreats is in korte tijd een sterk merk geworden. En dat komt niet alleen door de impact van onze programma’s. Dat komt óók door de impact van de complete branding en innovatieve website door Kimberly (by Studio Sparkle) in samenwerking met Kaspar (Kaspar.nl) & Guiliana (Enerva). 

Ons eigen retreat centre

Boutique Retreat Centre De Aardborst

About Life Retreats is het retreat platform van Boutique Retreat Centre De Aardborst: een plek waar geen tweede van bestaat, vol pure magie, bedolven in de natuur. Bedoeld voor kleine groepen, échte aandacht, om down-to-earth aan de slag te gaan, voorbij alle bullsh*t. Boutique Retreat Centre De Aardborst is niet alleen beschikbaar voor About Life Retreats, maar ook voor jouw eigen programma.  

Indulge and immerse yourself in De Aardborst and allow your heart and earth to fuse.

Video afspelen